Gratis naar de bioscoop!

Wil jij de exclusieve vertoning van de familie film De Swarte Krie van de Deelen bijwonen in CineSneek? Dit is jou kans om gratis kaartjes te bemachtigen voor deze filmmiddag inclusief workshop!

Dankzij de gemeente Súdwest Fryslan kunnen wij via Stichting Leergeld Súdwest Fryslan 100 kaarten weggeven voor deze speciale dag op 25 januari 2023.

De middag is speciaal voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (groep 5, 6,7 en 8).

Broertjes, zusjes en ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Tijdens deze middag bekijk je de 30 minuten durende familie film De Swarte Krie van de Deelen, maar dat niet alleen! 

De rest van de middag staat in het teken van het ontwikkelen van de fantasie. Zo is er een Meet & Greet met de Swarte Krie en een workshop natuurpoppen maken. 

Het Programma

14.00 – 14.30 uur
Rodeloper foto en kleurwedstrijd

14.30 – 15.00 uur
Film De Swarte Krie van de Deelen

15.00 – 16.00 uur
Workshop natuurpoppetjes uit de film maken en een meet en Greet met De Swarte Krie

Let op: hoewel er begeleiding aanwezig is tijdens de workshop ben u zelf verantwoordelijk voor de kinderen.

Het verhaal

Terwijl de volwassenen druk zijn met de uitvaart van haar oma voor te bereiden, is de 10-jarige Dieke met belangrijkere zaken bezig: het beschermen van poppen tegen De mythische Swarte Krie van de Deelen. Gewapend met niets meer dan haar fantasie en een koekepan.

De Swarte Krie van De Deelen vertelt het verhaal van de kleine Dieke die door haar fantasie de dood van haar oma een plekje geeft. Hoewel rouwverwerking een duidelijk thema is, is dit verhaal geschreven als een pleidooi voor de fantasie en om kinderen de tijd te geven zich te laten ontwikkelen in hun eigen tempo.

De Friese taal speelt een belangrijke rol in De Swarte Krie van de Deelen, waarmee de Friese taal levendig wordt gehouden. De Fries sprekende rollen in de film worden derhalve ook vertoond door acteurs van Fries bodem, zijnde Joop Wittermans, Joke Tjasma en Nynke Heeg. 
 
Wij van Lavender Films zien een mooie kans om ieder kinder in de bioscoop kennis te laten maken met een culturele uiting waar zij anders wellicht niet mee in aanraking waren gekomen.

Zien wij jou op 25 januari in CineSneek? Reserveer nu jou kaartjes en gebruik onderstaande kortingscode (na het toevoegen van de code gaat het bedrag in het winkelmandje op €0,-) 
Tot snel!