Op zondag 22 januari gaat de korte familiefilm De Swarte Krie van De Deelen van Lavender Films in première in Focus Filmtheater Arnhem. Na anderhalf jaar bloed, zweet en tranen is het eindelijk zover: De Swarte Krie van de Deelen sloeg haar vleugels uit tijdens de première in Arnhem.

Dit is de nieuwste familiefilm van regisseur Samantha Janssen (Arnhem) en producent Charlotte Rietbergen (Duiven) en was een van de negen projecten die afgelopen juli een financiële bijdrage ontvingen van het Filmfonds Shorts om gerealiseerd te worden. De rollen in de film worden vertolkt door Anna Klaassen, Cindy Postma, Nynke Heeg, Joep Vermolen, Joop Wittermans en Joke Tjalsma.
De film vertelt het aangrijpende verhaal van de jonge Dieke die haar oma verliest en voor het eerst kennis maakt met rouw. De diorama’s en de indrukwekkende zwarte kraai roepen de filosofische vraag op of de dood wel of niet waar is en nemen de kijker mee in het emotionele rouwproces van Dieke. Haar fantasierijke perspectief laat zien hoe ze de dood van haar oma op een speelse mystieke wijze een plekje geeft.

Première van het goede doel

Voorafgaand aan de première voor genodigden werd er in samenwerking met filmtheater Focus Arnhem, de Kinderburgermeester van Arnhem, Stichting Humanitas en de Gelrepas  een speciale kinderpremière  georganiseerd.
Via Humanitas en de Gelrepas kregen gezinnen de kans om gratis kaartjes te bemachtigen want wij van Lavender Films en filmtheater Focus Arnhem vinden het belangrijk dat ieder kind op een laagdrempelige manier in aanraking moet kunnen komen met cultuur.
De film werd na afloop gekoppeld aan de mogelijkheid om de fantasie te ontwikkelen door middel van leuke activiteiten. Zo was er een Meet en Greet met de Swarte Krie en Dieke (Anna Klaassen) en een workshop om natuurpoppen te maken uit de film.

Ook in verschillende bioscopen in het land

Op 25 Januari organiseert Lavender Films in samenwerking met bioscoop CineSneek een speciale filmmiddag.
Naast reguliere kaartverkoop bieden wij via Stichting Leergeld Sûd West Fryslan gezinnen de kans om gratis kaartjes te bemachtigen. Want wij van Lavender Films en CineSneek vinden het belangrijk dat ieder kind op een laagdrempelige manier in aanraking moet kunnen komen met cultuur.

Naast het bekijken van de film biedt de filmmiddag de mogelijkheid om de fantasie te ontwikkelen door middel van leuke, aan de film gekoppelde, activiteiten. Zo is er een Meet & Greet met de Swarte Krie en Dieke (Anna Klaassen) en een workshop om natuurpoppen te maken uit de film.

Vanaf januari is de film te zien in verschillende bioscopen in het land.  
Ook voor deze voorstellingen hebben  we naast reguliere kaartverkoop gezinnen uitgenodigd om naar de speciaal georganiseerde filmmiddagen te komen via een goed doel uit de omgeving.  

Lavender Films ziet dit als een unieke kans om kinderen kennis te laten maken met een culturele uiting waar ze anders wellicht niet mee in aanraking zouden zijn gekomen.